PrésentationMode d’emploiServices associésRéutilisations

Liste des chapitres

Catalogue des ouvrages en relation avec celui-ci
Liste des pages de ce livre | Cliquez ici pour telecharger tout ou partie de ce document au format Adobe PDF (Acrobat) PDF

Bottoni, Albertini. De vita conservanda
1582.

 
Nombre de pages : 216            1-216
[sans numérotation] [Page de titre]
[sans numérotation] Ad illustrissimos et sapientisimos Viros
[sans numérotation] Ad eccellentiss. Albertinum Bottonnum Natio Germanorum Medicorum Quae est Patavii
[sans numérotation] In Albertini Bottonni Medicorum Nostrae, aetatis fortunatissimi Librum De Conservanda Vita. Poloni Amoris et officii, ergo
[sans numérotation] Liber ad Lectorem. Eiusdem Iacobus Critonius Scotus Memoriae gratia scribebat
[sans numérotation] Allexander Carratti Epigrama
1 De Tribus supremis naturae muneribus. Cap. Primum
2 De Nutritionis essentia. Cap. Secundum. Nutritionem esse Transmutationem. Cap. Tertium
4 Nutritionem esse Transmutationem alimenti Cap. Quartum
5 In quo consistat Alimenti similitudo cum corpore nutriendo Cap. Quintum
[sans numérotation] Alimentum non seruare similitudinem secundum spiritum. Cap. VI
6 Alimentum an seruet similitudinem poens corpus. Cap. VII
[sans numérotation] Quod Nutritur corpus est Cap. Octauum
8 De essentia corporis humani. Cap. IX
[sans numérotation] Alimentum desumendum esse ex ordine Vegetabilium et animal. Cap. X
11 Nutritionem esse Transmutationem alimenti in substantiam Nutriti. Cap. XI
[sans numérotation] Nutritionem fieri in corpore uiuente à fac. Altrice. Cap. XII
12 Nutritionem non prodire à corpore merito affectionum. Cap. XIII
13 Temperaturam non esse Agens principale Nutritionis. Cap. XIV
[sans numérotation] Nutritionem prodire ab anima ut ab agente principali. Cap. XV
[sans numérotation] Nutritionem prodire ab anima secundum partem uegetalem. Cap. XVI
[sans numérotation] Subiectum principale Altricis fac. esse hepar. Cap. XVII
[sans numérotation] De facultatibus inseruientibus Nutritioni. Cap. XVIII
18 De coctione in genere. Cap. XIX
[sans numérotation] Coctionem esse perfectionem. Cap. XX
19 Coctio à Quo Agente fiat. Cap. XXI
20 De Calore. Cap. XXII
[sans numérotation] De Necessitate caloris caelestis in Rerum omnium generatione. Cap. XXIII
[sans numérotation] Spiritus Quid sit. Vap. XXIIII
[sans numérotation] Spiritum esse sedem uehiculum et uinculum animae. Cap. XXV
26 Spiritum esse motionum omnium corporis principium et causam. Cap. XXVI
[sans numérotation] De proprietatibus naturam spiritus consequentibus. Cap. XXVII
[sans numérotation] De Calore complexionali. Cap. XXVIII
34 De Differentiis coc. Cap. XXIX
[sans numérotation] De Differentiis coc. à subiectis partibus desumptis. Cap. XXX
[sans numérotation] De Necessitate chilific. et fac. omnium illi inseruientium. Cap. XXXI
37 De Necessitate et Natura Appetentiae animalis. Cap. XXXII
39 De Attractione coctioni inseruiente. Cap. XXXIII
[sans numérotation] Attractionem esse motionem ad obiectum simile. Cap. XXXIIII
41 De duplici Attractione Ventriculi. Cap. XXXV
[sans numérotation] De causa effectrice Attractionis. Cap. XXXVI
44 De Retentione. Cap. XXXVII
[sans numérotation] De Chilificatione. Cap. XXXVIII
[sans numérotation] Chilificationem esse transmutationem alimenti in chilum. Cap. XXXVIIII
[sans numérotation] Chilificationem fieri in fundo uentric. Cap. XXXX
48 Integram chilificationem absolui in intestinis. Cap. XXXXI
49 De causa efficiente Chilificationis. Cap. XXXXII
[sans numérotation] Chilificationem prodire à tota substantia mixti. Cap. XXXXIII
[sans numérotation] Ventriculum ratione qua corpus ex tribus constare. Cap. XXXXIIII
[sans numérotation] Quae utilitas et quis usus harum trium substantiarum habeatur in constituendo corpore. Cap. XXXXV
54 Non eandem esse in quolibet mixto copulam trium substantiarum. Cap. XXXXVI
56 De essentia propria uentriculi ratione qua tale organum. Cap. XXXXVII
58 De affectionibus Ventriculi. Cap. XXXXIII
[sans numérotation] De secunda corporis affectione. Cap. XXXXIIII
[sans numérotation] De expulsione primae coctionis. Cap. XXXXV
64 De secunda coctione. Cap. XXXXVI
[sans numérotation] De propria essentia iecoris et temperatura et quomodo tot diuersi humores in eo generentur. Cap. XXXXVII
67 De Expulsione secunde coctioni. Cap. 48
[sans numérotation] De expulsione Tertiae coctionis. Cap. XXXXVIIII
69 De causa finali Nutritionis. Cap. 50
[sans numérotation] Hominem sine cibo et potu diu uiuere posse naturae minime repugnare. Cap. XXXXXI
72 De Causis uitae et mortis longitudinis et breuitatis. Cap. 52
[sans numérotation] A Quibus causis uita sustineri possit absque cibo et potu. Cap. 53
83 Qualis calor qui diuturnam inediam sustineat. Cap. 59
[sans numérotation] De causis Adiuuantibus inneditae tolerantiam. Cap. 60
86 De Modo Nutritionis. Cap. 61
[sans numérotation] Nutritionem fieri ex alimento prius in uaporem extenuato. Cap. 62
89 Nutritionem fieri à uapore alimenti in singulis partibus densato et in earum substantiam conuerso. Cap. 63
[sans numérotation] Obiections quae propositum nutritio nis modum euertere posse uidetur. Cap. 64
[sans numérotation] Solutiones ad proposita obiecta. Cap. 65
92 Lapides metalla et plantas ex uaporibus generari augeri et nutriri. Cap. 66
[sans numérotation] Animalia omnia ex uaporibus generari eisdemque augeri et nutriri. Cap. 66
[sans numérotation] In omni coctione alimentum uertitur in halitum nutritionis gratia. Cap. 67
101 De Aliis rationibus ex subiecto et uiis de sumptis quibus nostra sententia de modo nutritionis confirmatur. Cap. 67
[sans numérotation] Index
[sans numérotation] Errata sic Corriga
Nombre de pages : 216            1-216