PrésentationMode d’emploiServices associésRéutilisations

Génération de PDF

Catalogue des ouvrages en relation avec celui-ci
Liste des chapitres de ce livre |

Bottoni, Albertini. De vita conservanda

1582.

Nombre de pages : 216
Veuillez choisir ce que vous souhaitez télécharger au format PDF : L'ouvrage complet  Une sélection de pages (à préciser ci-dessous)

Afin d'éviter les soumissions automatisées, veuillez recopier le code ci-contre :
 
 [sans numérotation]  [Page de titre]
 [page blanche]  
 [sans numérotation]  Ad illustrissimos et sapientisimos Viros
 [sans numérotation]  Ad eccellentiss. Albertinum Bottonnum Natio Germanorum Medicorum Quae est Patavii
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  In Albertini Bottonni Medicorum Nostrae, aetatis fortunatissimi Librum De Conservanda Vita. Poloni Amoris et officii, ergo
 [sans numérotation]  Liber ad Lectorem. Eiusdem Iacobus Critonius Scotus Memoriae gratia scribebat
 [sans numérotation]  Allexander Carratti Epigrama
 1  De Tribus supremis naturae muneribus. Cap. Primum
 [sans numérotation]  
 2  De Nutritionis essentia. Cap. Secundum. Nutritionem esse Transmutationem. Cap. Tertium
 [sans numérotation]  
 3  
 [sans numérotation]  
 4  Nutritionem esse Transmutationem alimenti Cap. Quartum
 [sans numérotation]  
 5  In quo consistat Alimenti similitudo cum corpore nutriendo Cap. Quintum
 [sans numérotation]  Alimentum non seruare similitudinem secundum spiritum. Cap. VI
 6  Alimentum an seruet similitudinem poens corpus. Cap. VII
 [sans numérotation]  
 7  
 [sans numérotation]  Quod Nutritur corpus est Cap. Octauum
 8  De essentia corporis humani. Cap. IX
 [sans numérotation]  
 9  
 [sans numérotation]  Alimentum desumendum esse ex ordine Vegetabilium et animal. Cap. X
 10  
 [sans numérotation]  
 11  Nutritionem esse Transmutationem alimenti in substantiam Nutriti. Cap. XI
 [sans numérotation]  Nutritionem fieri in corpore uiuente à fac. Altrice. Cap. XII
 12  Nutritionem non prodire à corpore merito affectionum. Cap. XIII
 [sans numérotation]  
 13  Temperaturam non esse Agens principale Nutritionis. Cap. XIV
 [sans numérotation]  Nutritionem prodire ab anima ut ab agente principali. Cap. XV
 14  
 [sans numérotation]  Nutritionem prodire ab anima secundum partem uegetalem. Cap. XVI
 15  
 [sans numérotation]  Subiectum principale Altricis fac. esse hepar. Cap. XVII
 16  
 [sans numérotation]  
 17  
 [sans numérotation]  De facultatibus inseruientibus Nutritioni. Cap. XVIII
 18  De coctione in genere. Cap. XIX
 [sans numérotation]  Coctionem esse perfectionem. Cap. XX
 19  Coctio à Quo Agente fiat. Cap. XXI
 [sans numérotation]  
 20  De Calore. Cap. XXII
 [sans numérotation]  
 21  
 [sans numérotation]  De Necessitate caloris caelestis in Rerum omnium generatione. Cap. XXIII
 22  
 [sans numérotation]  Spiritus Quid sit. Vap. XXIIII
 23  
 [sans numérotation]  Spiritum esse sedem uehiculum et uinculum animae. Cap. XXV
 24  
 [sans numérotation]  
 25  
 [sans numérotation]  
 26  Spiritum esse motionum omnium corporis principium et causam. Cap. XXVI
 [sans numérotation]  
 27  
 [sans numérotation]  De proprietatibus naturam spiritus consequentibus. Cap. XXVII
 28  
 [sans numérotation]  
 29  
 [sans numérotation]  
 30  
 [sans numérotation]  
 31  
 [sans numérotation]  De Calore complexionali. Cap. XXVIII
 32  
 [sans numérotation]  
 33  
 [sans numérotation]  
 34  De Differentiis coc. Cap. XXIX
 [sans numérotation]  De Differentiis coc. à subiectis partibus desumptis. Cap. XXX
 35  
 [sans numérotation]  De Necessitate chilific. et fac. omnium illi inseruientium. Cap. XXXI
 36  
 [sans numérotation]  
 37  De Necessitate et Natura Appetentiae animalis. Cap. XXXII
 [sans numérotation]  
 38  
 [sans numérotation]  
 39  De Attractione coctioni inseruiente. Cap. XXXIII
 [sans numérotation]  Attractionem esse motionem ad obiectum simile. Cap. XXXIIII
 40  
 [sans numérotation]  
 41  De duplici Attractione Ventriculi. Cap. XXXV
 [sans numérotation]  
 42  
 [sans numérotation]  De causa effectrice Attractionis. Cap. XXXVI
 43  
 [sans numérotation]  
 44  De Retentione. Cap. XXXVII
 [sans numérotation]  De Chilificatione. Cap. XXXVIII
 45  
 [sans numérotation]  Chilificationem esse transmutationem alimenti in chilum. Cap. XXXVIIII
 46  
 [sans numérotation]  Chilificationem fieri in fundo uentric. Cap. XXXX
 47  
 [sans numérotation]  
 48  Integram chilificationem absolui in intestinis. Cap. XXXXI
 [sans numérotation]  
 49  De causa efficiente Chilificationis. Cap. XXXXII
 [sans numérotation]  
 50  
 [sans numérotation]  Chilificationem prodire à tota substantia mixti. Cap. XXXXIII
 51  
 [sans numérotation]  Ventriculum ratione qua corpus ex tribus constare. Cap. XXXXIIII
 52  
 [sans numérotation]  Quae utilitas et quis usus harum trium substantiarum habeatur in constituendo corpore. Cap. XXXXV
 53  
 [sans numérotation]  
 54  Non eandem esse in quolibet mixto copulam trium substantiarum. Cap. XXXXVI
 [sans numérotation]  
 55  
 [sans numérotation]  
 56  De essentia propria uentriculi ratione qua tale organum. Cap. XXXXVII
 [sans numérotation]  
 57  
 [sans numérotation]  
 58  De affectionibus Ventriculi. Cap. XXXXIII
 [sans numérotation]  
 59  
 [sans numérotation]  
 60  
 [sans numérotation]  De secunda corporis affectione. Cap. XXXXIIII
 61  
 [sans numérotation]  
 62  
 [sans numérotation]  De expulsione primae coctionis. Cap. XXXXV
 63  
 [sans numérotation]  
 64  De secunda coctione. Cap. XXXXVI
 [sans numérotation]  
 65  
 [sans numérotation]  De propria essentia iecoris et temperatura et quomodo tot diuersi humores in eo generentur. Cap. XXXXVII
 66  
 [sans numérotation]  
 67  De Expulsione secunde coctioni. Cap. 48
 [sans numérotation]  
 68  
 [sans numérotation]  De expulsione Tertiae coctionis. Cap. XXXXVIIII
 69  De causa finali Nutritionis. Cap. 50
 [sans numérotation]  
 70  
 [sans numérotation]  Hominem sine cibo et potu diu uiuere posse naturae minime repugnare. Cap. XXXXXI
 71  
 [sans numérotation]  
 72  De Causis uitae et mortis longitudinis et breuitatis. Cap. 52
 [sans numérotation]  
 73  
 [sans numérotation]  
 74  
 [sans numérotation]  
 75  
 [sans numérotation]  
 76  
 [sans numérotation]  
 77  
 [sans numérotation]  
 78  
 [sans numérotation]  A Quibus causis uita sustineri possit absque cibo et potu. Cap. 53
 79  
 [sans numérotation]  
 80  
 [sans numérotation]  
 81  
 [sans numérotation]  
 82  
 [sans numérotation]  
 83  Qualis calor qui diuturnam inediam sustineat. Cap. 59
 [sans numérotation]  
 84  
 [sans numérotation]  De causis Adiuuantibus inneditae tolerantiam. Cap. 60
 85  
 [sans numérotation]  
 86  De Modo Nutritionis. Cap. 61
 [sans numérotation]  Nutritionem fieri ex alimento prius in uaporem extenuato. Cap. 62
 87  
 [sans numérotation]  
 88  
 [sans numérotation]  
 89  Nutritionem fieri à uapore alimenti in singulis partibus densato et in earum substantiam conuerso. Cap. 63
 [sans numérotation]  
 90  
 [sans numérotation]  Obiections quae propositum nutritio nis modum euertere posse uidetur. Cap. 64
 91  
 [sans numérotation]  Solutiones ad proposita obiecta. Cap. 65
 92  Lapides metalla et plantas ex uaporibus generari augeri et nutriri. Cap. 66
 [sans numérotation]  
 93  
 [sans numérotation]  
 94  
 [sans numérotation]  Animalia omnia ex uaporibus generari eisdemque augeri et nutriri. Cap. 66
 95  
 [sans numérotation]  
 96  
 [sans numérotation]  
 97  
 [sans numérotation]  In omni coctione alimentum uertitur in halitum nutritionis gratia. Cap. 67
 98  
 [sans numérotation]  
 99  
 [sans numérotation]  
 100  
 [sans numérotation]  
 101  De Aliis rationibus ex subiecto et uiis de sumptis quibus nostra sententia de modo nutritionis confirmatur. Cap. 67
 [sans numérotation]  
 102  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  Index
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  Errata sic Corriga

Afin d'éviter les soumissions automatisées, veuillez recopier le code ci-contre :