PrésentationMode d’emploiServices associésRéutilisations

Génération de PDF

 
Lutetiae Parisiorum : Apud Lud. Billaine, 1672.
Edition du docteur René Moreau
Exemplaire numérisé : BIU Santé (Paris)
Nombre de pages : 896
Veuillez choisir ce que vous souhaitez télécharger au format PDF : L'ouvrage complet  Une sélection de pages (à préciser ci-dessous)

 [sans numérotation]  [Page de titre]
 [sans numérotation]  Dedicatio
 [sans numérotation]  Epistola
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  Index capitum totius Operis. Capita prolegomenorum. Pars prophylactice
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  Index Quaestionum
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  Index Auctorum
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  Prolegomena in Scholam Salernitanam. Consilium Auctoris in hoc opere Salernitano renovando. Caput I
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  De antiquitate et dignitate Academiae Salernitanae. Caput II
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  De Auctore Carminum Scholae Salernitanae, operis titulo dedicatione, evulgatione. Caput III
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  De iis materiam Medicam carmine scripserunt, de versu Leonino, antiquitate et usu. Caput IV
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  Primae differentiae carminis Leonini. Caput V
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  Aliae differentiae versuum rythmicorum artificialium. Caput VI
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  De rythmis inartificialibus et genere carminum Salernitanorum. Caput VII
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  Consilium Scholae Salernitanae in bis rythmis scribendis. Caput VIII
 [sans numérotation]  Ordo totius operis Salernitani in haec editione servatus. Caput IX
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 1  De conservanda Bona Valetudine, liber Scholae Salernitanae. Pars prophilactice de causis Sanitatis agens. Sectio prima. De Aere. Operis institutum
 2  
 3  
 4  
 5  
 6  
 7  Animadversio in operis Institutum
 8  
 9  
 10  
 11  
 12  
 13  
 14  
 15  
 16  
 17  
 18  
 19  Animadversio
 20  De Aëre. Cap. I
 21  
 22  
 23  Aër quis eligendus, quis fugiendus, ut emendandus. Memb. I
 24  
 25  
 26  
 27  
 28  De Aëris mutatione inductâ ab Astris. Memb. II
 29  
 30  
 31  De muttaione Aëris penes anni tempora. Memb. III
 32  
 33  
 34  De mutatione Aëris inductâ à Ventis. Memb. IV
 35  
 36  
 37  Huc pertinet typus Ventorum
 38  
 39  
 40  
 41  
 42  De mutatione Aëris excitata à Meteoris. Memb. V
 43  
 44  
 45  
 46  
 47  
 48  
 49  
 50  De mutatione Aëris penes Zonas. Memb. VI
 51  
 52  
 53  
 54  De mutatione Aëris penes Climata. Memb. VII
 55  
 56  
 57  
 58  
 59  
 60  
 61  
 62  
 63  De regionibus mundi Cardinalibus. Memb. VIII
 64  
 65  
 66  
 67  De Orbis partibus, Regnis et Provinciis. Memb. IX
 68  
 69  
 70  
 71  
 72  De Civitatibus et AEdibus. Memb. X
 73  
 74  
 75  De aliquot locorum prticularium constitutionibus. Memb. XI
 76  
 77  
 78  
 79  De vestibus. Memb. XII
 80  
 81  
 82  
 83  
 84  
 85  
 86  Signa cognoscendarum Aëris mutationum. Memb. XIII
 87  
 88  Sectio secunda. De cibo et potu. De administratione generali ciborum. Cap. I
 89  
 90  
 91  De cibis bene nutrientibus. Cap. II
 92  
 93  
 94  
 95  
 96  
 97  
 98  
 99  
 100  De cibis bene nutrientibus et impinguandibus. Cap. III
 101  
 102  
 103  
 104  
 105  
 106  
 107  De cibis vitandis mali succi et difficilis coctionis. Cap. IV
 108  
 109  
 110  
 111  
 112  
 113  
 114  
 115  
 116  
 117  
 118  
 119  
 120  
 121  
 122  
 123  
 124  
 125  
 126  
 127  
 128  
 129  
 130  De quantitate ciborum. Cap. V
 131  
 132  
 133  De qualitatibus alimentorum ex saporibus dignoscendis. Cap. VI
 134  
 135  
 136  
 137  
 138  
 139  
 140  De ciborum praeparatione variisque coquendi modis. Cap. VII
 141  
 142  
 143  
 144  
 145  
 146  
 147  
 148  
 149  
 150  
 151  De generali ciborum condimento. Cap. VIII
 152  
 153  
 154  
 155  
 156  
 157  
 158  
 159  De Sale. Cap. IX
 160  
 161  
 162  
 163  
 164  
 165  De tempore assumendi alimenti penes anni tempestates. Cap. X
 166  
 167  
 168  
 169  
 170  
 171  
 172  
 173  
 174  
 175  
 176  
 177  De tempore particulari assumendi alimenti. Cap. XI
 178  
 179  
 180  
 181  
 182  
 183  
 184  
 185  
 186  
 187  Quae fames ingerendum cibum suadeat. Cap. XII
 188  
 189  
 190  De Coena. Cap. XIII
 191  
 192  
 193  
 194  
 195  
 196  
 197  
 198  
 199  
 200  
 201  
 202  
 203  
 204  
 205  
 206  
 207  
 208  
 209  De secundis mensis, seu Bellariis. Cap. XIV
 210  
 211  
 212  
 213  De ordine in cibis servando. Cap. XV
 214  
 215  
 216  
 217  
 218  
 219  
 220  
 221  De consuetudine in cibis servanda. Cap. XVI
 222  
 223  
 224  
 225  
 226  
 227  
 228  
 229  
 230  
 231  
 232  
 233  
 234  
 235  
 236  De eduliis in particulari ac primo de Pane. Cap. XVII
 237  
 238  
 239  
 240  
 241  
 242  
 243  
 244  
 245  
 246  
 247  
 248  
 249  
 250  
 251  
 252  
 253  
 254  
 255  
 256  
 257  
 258  
 259  
 260  
 261  
 262  
 263  
 264  
 265  
 266  
 267  
 268  
 269  
 270  
 271  
 272  
 273  
 274  
 275  
 276  
 277  
 278  
 279  
 280  
 281  
 282  
 283  
 284  
 285  
 286  
 287  
 288  
 289  
 290  
 291  
 292  
 293  
 294  
 295  
 296  
 297  
 298  
 299  
 300  
 301  
 302  
 303  
 304  
 305  
 306  
 307  
 308  
 309  
 310  
 311  
 312  De Vipa et Offa. Cap. XVIII
 313  
 314  
 315  
 316  
 317  De Pisis et Fabis. Cap. XIX
 318  
 319  
 320  
 321  
 322  
 323  
 324  
 325  
 326  
 327  
 328  
 329  
 330  
 331  
 332  
 333  
 334  
 335  
 336  
 337  
 338  
 339  
 340  
 341  
 342  
 343  
 344  
 345  De oleribus in genere. Cap. XX
 346  
 347  
 348  
 349  De Herbarum Radicibus, foliis, floribus, seminibus, ac primum Buglosso. Cap. XXI
 350  
 351  
 352  
 353  
 354  
 355  
 356  
 357  
 358  
 359  
 360  
 361  De Boragine. Cap. XXII
 362  De Malva. Cap. XXIII
 363  
 364  
 365  
 366  
 367  
 368  
 369  
 370  
 371  De Rapis. Cap. XXIV
 372  
 373  
 374  
 375  
 376  
 377  
 378  
 379  
 380  De Caule. Cap. XXV
 381  
 382  
 383  
 384  
 385  
 386  
 387  
 388  
 389  De Chaerefolio. Cap. XXVI
 390  
 391  
 392  
 393  
 394  De Pastinaca. Cap. XXVII
 395  
 396  
 397  
 398  
 399  De Absinthio. Cap. XXVIII
 400  
 401  
 402  
 403  
 404  
 405  
 406  
 407  
 408  
 409  
 410  
 411  De Abrotono. Cap. XXIX
 412  De Sicla. Cap. XXX
 413  
 414  
 415  
 416  
 417  
 418  De Scabiola. Cap. XXXI
 419  
 420  
 421  De Chelidonia. Cap. XXXII
 422  
 423  
 424  
 425  
 426  
 427  De Hyssopo. Cap. XXXIII
 428  
 429  
 430  
 431  
 432  De Mentha. Cap. XXXIV
 433  
 434  
 435  
 436  
 437  
 438  De Marathro. Cap. XXXV
 439  
 440  
 441  
 442  
 443  
 444  
 445  De Pulegio. Cap. XXXVI
 446  
 447  
 448  
 449  
 450  
 451  
 452  De Ruta. Cap. XXXVII
 453  
 454  
 455  
 456  
 457  
 458  
 459  
 460  
 461  
 462  
 463  De Salvia. Cap. XXXVIII
 464  
 465  
 466  
 467  
 468  
 469  
 470  
 471  
 472  
 473  
 474  
 475  
 476  
 477  
 478  De Nasturtio. Cap. XXXIX
 479  
 480  
 481  
 482  
 483  
 484  De Enula Campana. Cap. XL
 485  
 486  
 487  
 488  
 489  
 490  
 491  
 492  
 493  De Caepis. Cap. XLI
 494  
 495  
 496  
 497  
 498  
 499  
 500  
 501  
 502  
 503  
 504  De Porro. Cap. XLII
 505  
 506  
 507  
 508  De Urtica. Cap. XLIII
 509  
 510  
 511  
 512  
 513  
 514  De Silere Montano. Cap. XLIV
 515  
 516  De Spinachiis. Cap. XLV
 517  
 518  
 519  De Salice. Cap. XLVI
 520  
 521  
 522  
 523  
 524  De Floribus ac primum de Viola purpurea. Cap. XLVII
 525  
 526  
 527  
 528  
 529  
 530  
 531  
 532  De Sambuci Floribus. Cap. XLVIII
 533  
 534  
 535  
 536  De Croco. Cap. XLIX
 537  
 538  
 539  
 540  
 541  
 542  
 543  
 544  
 545  
 546  
 547  
 548  De Herbarum Seminibus ac primo de sinapi. Cap. L
 549  
 550  
 551  
 552  
 553  De Aniso. Cap. LI
 554  
 555  
 556  De Anetho atque Coriandro. Cap. LII
 557  
 558  
 559  
 560  
 561  
 562  De Fructibus arborum. Cap. LIII
 563  
 564  
 565  
 566  
 567  
 568  De Cerasis. Cap. LIV
 569  
 570  
 571  
 572  De Prunis. Cap. LV
 573  
 574  
 575  De Pyris. Cap. LVI
 576  
 577  
 578  
 579  
 580  De Persicis, Racemis, et Passulis. Cap. LVII
 581  
 582  
 583  
 584  
 585  
 586  
 587  
 588  De Moris. Cap. LVIII
 589  
 590  
 591  De Ficubus. Cap. LIX
 592  
 593  
 594  
 595  
 596  
 597  De Mespilis. Cap. LX
 598  
 599  
 600  De quibusdam Aromatis ex plantis desumptis ac primo de Pipere. Cap. LXI
 601  
 602  
 603  
 604  
 605  
 606  
 607  
 608  
 609  
 610  
 611  
 612  
 613  De Zingibere. Cap. LXII
 614  
 615  
 616  De Cibis ex Animalibus desumptis, primo de Avibus esui aptis. Cap. LXIII
 617  
 618  
 619  
 620  
 621  
 622  
 623  
 624  
 625  
 626  
 627  
 628  Animadversio de esu carnium in genere
 629  
 630  
 631  
 632  
 633  
 634  
 635  
 636  
 637  
 638  
 639  De Avibus
 640  
 641  
 642  
 643  
 644  
 645  
 646  
 647  
 648  
 649  
 650  
 651  
 652  
 653  
 654  
 655  De Anate. Cap. LXIV
 656  
 657  De Ansere. Cap. LXV
 658  
 659  
 660  De Carnibus Animalium terrenorum et quadrupedum, ac primo de Porco et Ove. Cap. LXVI
 661  
 662  
 663  
 664  
 665  
 666  
 667  De Carnibus Vitulinis. Cap. LXVII
 668  
 669  
 670  
 671  
 672  
 673  De Carnibus Piscium et eorum electione. Cap. LXVIII
 674  
 675  
 676  
 677  
 678  
 679  
 680  
 681  
 682  
 683  
 684  
 685  
 686  
 687  
 688  
 689  
 690  
 691  De quibusdam Piscibus particulatim. Cap. LXIX
 692  
 693  
 694  
 695  
 696  
 697  
 698  
 699  
 700  
 701  
 702  
 703  
 704  
 705  
 706  
 707  
 708  
 709  
 710  
 711  
 712  
 713  
 714  De Anguilla. Cap. LXX
 715  
 716  
 717  
 718  
 719  
 720  
 721  
 722  De Partibus Animalium, ac primo avium. Cap. LXXI
 723  
 724  
 725  
 726  
 727  
 728  
 729  
 730  
 731  
 732  
 733  
 734  
 735  
 736  
 737  De Partibus Quadrupedum. Cap. LXXII
 738  
 739  
 740  
 741  
 742  
 743  
 744  
 745  
 746  
 747  
 748  
 749  
 750  
 751  
 752  
 753  
 754  
 755  
 756  
 757  
 758  
 759  De partibus piscium. Appendix prima
 760  
 761  
 762  
 763  
 764  
 765  De Electione Animalium eorundemque partium. Altera appendix
 766  
 767  
 768  
 769  De excrementitiis partibus avium, Ovis. Cap. LXXIII
 770  
 771  
 772  
 773  
 774  
 775  
 776  
 777  
 778  
 779  
 780  
 781  
 782  De Esu Ovorum. Cap. LXXIV
 783  
 784  De Excrementis Quadrupedum, ac primo de lacte. Cap. LXXV
 785  
 786  
 787  
 788  
 789  
 790  
 791  
 792  
 793  
 794  
 795  
 796  
 797  
 798  
 799  
 800  
 801  De Caseo. Cap. LXXVI
 802  
 803  
 804  
 805  
 806  
 807  
 808  
 809  
 810  
 811  
 812  
 813  
 814  
 815  
 816  
 817  
 818  
 819  
 820  De Butyro et Sero. Cap. LXXVII
 821  
 822  
 823  
 826  
 827  
 828  
 [sans numérotation]  Index Rerum Memorabilium
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]