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Cote : 76984.
Exemplaire numérisé : BIU Santé (Paris)
Nombre de pages : 414
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 [sans numérotation]  A son Altesse. Epistre dedicatoire
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 [sans numérotation]  Table
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 [sans numérotation]  
 [sans numérotation]  Ad clarissimum D. I. Mousin serenissimi Lotharingiae Ducis Consiliarium & Medicum ordinarium / In Lepidissimum D. Mousini tractatum de ebrietate. Nicol. Guiberti Doct. Medici Lothar. Tetrastichon
 [sans numérotation]  A Mons. Mousin Docteur en Medecine, et Conseiller Medecin de son Altesse de Lorraine, sur son traicté de l'yurongnerie. Quatrain / Sonnet au Sieur Mousin sur sa laborieuse recherche de la nature du vin
 [sans numérotation]  Au mesme
 [sans numérotation]  Ode à Mr Mousin sur son traicté de l'yuresse
 [sans numérotation]  Acrostiche sur le nom de Monsieur Mousin
 [sans numérotation]  Eloge audict Autheur
 [sans numérotation]  Ad clarissim. D. Io. Mousinum suae Celsitudinis Consil. & Med. Ordin. Authorem huius operis Bacchanaliorum / In eiusdem honorem, Apage contra Zoilum
 [sans numérotation]  Extraict du Priuilege du Roy
 [sans numérotation]  
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 1  Discours de l'yuresse, et yurongnerie . Chapitre I. Des louables effects du vin
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 6  Que le vin tient le premier rang entre tous les aliments. Chapitre II
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 10  Que le vin est un aliment vrayement salutaire & medicamenteux. Chapitre III
 11  
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 14  Que le vin a plus d'efficace que toute autre sorte de medicaments. Chapitre IIII
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 19  En quelles maladies le vin peut seruir de remede. Chapitre V
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 21  Que le vin est un appast tresdangereux qui nous guide à l'yuresse. Chapitre VI
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 24  De l'origine, signification, & differences de ces mots yure, & yurongne, yuresse, & yurongnerie. Chapitre VII
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 31  De l'yuresse des bestes. Chapitre VIII
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 39  En combien de façons l'homme se peult enyurer. Chapitre IX
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 47  Diverses descriptions de l'yuresse. Chapitre X
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 49  Que l'yuresse ne peut estre sans l'offence des actions animales, bien que non de toutes. Chapitre XI
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 52  
 53  Que l'yuresse gist en la laesion des actions princieres. Chapitre XII
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 58  Que l'yuresse ne consiste pas en toute sorte de laesion des actions principales. Chapitre XIII
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 60  La vraye et parfaicte definition de l'yuresse. Chapitre XIIII
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 64  Resolutions de quelques obiections contre la definition d'yuresse. Chapitre XV
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 70  Comment se faict l'yuresse. Chapitre XVI
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 75  Quelles parties sont offencees par l'yuresse, & les effects qui en reussissent. Chapitre XVII
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 81  Raison de beaucoup d'effects de l'yuresse. Chapitre XVIII
 82  I. Probleme
 83  
 84  II. Probleme / III. Probleme
 85  
 86  IIII. Probleme
 87  V. Probleme / VI. Probleme
 88  VII. Probleme
 89  
 90  VIII. Probleme
 91  IX. Probleme
 92  X. Probleme
 93  
 94  
 95  XI. Probleme
 96  
 97  Problemes concernants la pratique. Chapitre XIX. I. Probleme
 98  II. Probleme
 99  III. Probleme
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 101  IIII. Probleme
 102  
 103  
 104  V. Probleme
 105  VI. Probleme / VII. Probleme
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 107  
 108  
 109  Si le vin excite la luxure. Chapitre XX
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 119  Que la verité est tousiours au vin, & comment cela se doibt entendre. Chapitre XXI
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 132  Que le vice d'yurongnerie est fort ancien. Chapitre XXII
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 139  Que l'yurongnerie a esté familiere à toutes nations. Chapitre XXIII
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 147  Que les breuuages des diverses nations tesmoignent leur yurongnerie. Chapitre XXIIII
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 157  Diuerses nations subiectes à l'yurongnerie, & premierement les Hebrieulx & Aegyptiens. Chapitre XXV
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 159  
 160  
 161  
 162  Que les Grecs se sont addonnés excessiuement à l'yurongnerie. Chapitre XXVI
 163  
 164  
 165  
 166  Ques les anciens Romains & leurs voisins se sont laissez aller laschement au mesme vice. Chapitre XXVII
 167  
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 170  
 171  
 172  Aultres nations moins celebres entre les anciennes abandonnees au mesme vice d'yurongnerie. Chapitre XXVIII
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 177  Pourquoy les septentrionaulx sont plus subiects à l'yurongnerie que les aultres nations. Chapitre XXIX
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 190  
 191  Scauoir si l'on boit plus en esté qu'en hyuer. Chapitre XXX
 192  
 193  
 194  
 195  
 196  
 197  
 198  
 199  
 200  De quelques prodigieux beuueurs. Chapitre XXXI
 201  
 202  
 203  
 204  
 205  
 206  
 207  
 208  
 209  E les femmes n'ont esté quexemptes du vice d'yurongnerie. Chapitre XXXII
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 211  
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 213  
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 220  
 221  Assemblee conuiuiale des anciens yurongnes. Chapitre XXXIII
 222  
 223  Quelle posture ou situation les anciens tenoient à table. Chapitre XXXIIII
 224  
 225  
 226  
 227  Quelle façon particuliere auoit chasque nation à table. Chapitre XXXV
 228  
 229  
 230  Que les anciens se plaisoient à la varieté des vins. Chapitre XXXVI
 231  
 232  Quel ordre tenoyent les anciens en leurs brints. Chapitre XXXVII
 233  
 234  
 235  Si les anciens s'addonnoyent plus particulierement à boire en une saison qu'en une autre. Chapitre XXXVIII
 236  
 237  Des couronnes et chapeaux de fleurs, que les anciens auoyent en usage en leurs festins. Chapitre XXXIX
 238  
 239  
 240  
 241  
 242  Des onguents desquelz usoient les anciens aux banquets. Chapitre XL
 243  
 244  Comme les anciens couronnez ou parfumez redoubloyent la charge auec les plus grands verres qu'ilz eussent. Chapitre XLI
 245  
 246  
 247  
 248  Nouuelles inuentions de boire des anciens. Chapitre XLI
 249  
 250  La suitte du banquet. Chapitre XLIII
 251  
 252  
 253  
 254  Ce qui se fasoit apres auoir desseruy les viandes. Chapitre XLIIII
 255  La catastrophe de l'yuresse. Chapitre XLV
 256  
 257  
 258  
 259  Comment les anciens trempoient leurs vins. Chapitre XLVI
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 261  
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 270  Des prix proposez aux bons beuueurs. Chapitre XLVII
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 275  Des vaisseaux à boire des anciens. Chapitre XLVIII
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 281  
 282  
 283  
 284  
 285  
 286  S'il est sain de s'enyurer quelquefois. Chapitre XLIX
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 303  
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 306  
 307  
 308  
 309  Comment il se fault preseruer de l'yuresse. Chapitre L
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 316  Des remedes preseruatifs contre le vin & l'yuresse. Et premierement d'aucuns vains ou dengereux qui nous sont enseignez des anciens. Chapitre LI
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 319  
 320  De l'amethiste et du poulmon de mouton rosty. Chapitre LII
 321  
 322  
 323  Des becs d'arondelles auec myrrhe. Chapitre LIII
 324  
 325  Des amandes ameres, absynthe, & noyaux de pesches. Chapitre LIIII
 326  
 327  Du saffran. Chapitre LV
 328  
 329  Di vin de meurthe et de lyerre, de l'huile, de la cigüe, & pierre ponce. Chapitre LVI
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 331  
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 333  
 334  Des choux et refforts. Chapitre LVII
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 339  Diete preseruatiue de l'yuresse. Chapitre LVIII
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 349  
 350  Des vins plus ou moins enyurants, & premierement des artificiels. Chapitre LIX
 351  
 352  
 353  Des vins mixtionnez de plastre, ou resine, ou poiz, ou chaux. Chapitre LX
 354  
 355  
 356  D'aultres vins mixtionnez par diuers artifices. Chapitre LXI
 357  
 358  Des vins naturels plus ou moins malfaisants. Chapitre LXII
 359  
 360  
 361  
 362  Si le moust, ou vin nouueau enyure plus que le vieil. Chapitre LXIII
 363  
 364  
 365  
 366  Scauoir si le vin doulx est plus enyurant que l'aultre. Chapitre LXIIII
 367  
 368  Si le vin blanc enyure plus que le rouge. Chapitre LXV
 369  Par quel moyen l'on peut rendre le vin moins enyurant. Chapitre LXVI
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 374  
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 376  
 377  
 378  Guerison de l'yuresse. Chapitre LXVII
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